Allergieën en voedselintoleranties

Wij houden rekening met u!
Laat ons weten hoeveel van uw gasten welke allergiën of intoleranties hebben.

Een allergie is een abnormale reactie van het immuunsysteem na contact met een bepaalde stof (allergeen). In tegenstelling tot een allergische reactie moet je bij een intolerantie een bepaalde hoeveelheid opnemen om een reactie uit te lokken (dit heet grenswaarde of tolerantiegrens). Deze grens is bij iedereen verschillend. De klachten die optreden komen daardoor meestal geleidelijk. Ze zijn van dezelfde aard als de klachten van een voedselallergie. Over het algemeen zijn ze minder ernstig.

1. Glutenbevattende granen, namelijk tarwe (zoals spelt en khorasantarwe), rogge, gerst, haver of de hybride soorten daarvan 2. Schaaldieren 3. Eieren 4. Vis 5. Aardnoten 6. Soja 7. Melk (inclusief lactose) 8. Noten, namelijk amandelen, hazelnoten, walnoten, cashewnoten, pecannoten, paranoten, pistachenoten of macadamianoten 9. Selderij 10. Mosterd 11. Sezamzaad 12. Zwaveldioxide en sulfieten in concentraties van meer dan 10 mg/kg of 10 mg/l 13. Lupine 14. Weekdieren

allergenen